29. aug. 2011

23. aug. 2011

Digt: 10,-


i nat drømte jeg om fenrisulven

Den mytologiske ulv havde åbenbart fæstnet sig i min drømmeverden for en kort, uhyggelig stund.
Jeg var netop flyttet ind i en lejlighed af ældre dato. Rummene var skæve og faldefærdige, der lå støv og smuds i hjørnerne, og væggene var beklædt med tidens langsommelige sælsomhed. Ingen af disse ting gjorde mig noget til at begynde med, for jeg var utroligt spændt på at skulle bebo lejlighedens ufatteligt mange kvadratmeter. Jeg kunne virkelig se indretningsmulighederne i de gamle rum, og fik endog bakset et bordfodboldbord og en anden type spillemaskine ind i entreen, fordi dette rum egentlig ville egne sig utrolig godt til hasardspil. Men efterhånden som jeg fik rykket rundt på tingene, begyndte der at dukke flere og flere mennesker op i mit hjem. På et tidspunkt blev jeg træt af alle de mange mennesker, så jeg gik ud fra butikken og begyndte at traske ned ad fortorvet for at købe en is. Længere nede af gaden så jeg et dyr af ubestemmelig art, da det både lignede en hund og ræv, men efterhånden, som dyret nærmede sig, kunne jeg godt se, at det var noget større end både en hund og en ræv.
Mine fødder slog i øjeblikkelig bakgear, og imens skimtede jeg ud af øjenkrogen en avisoverskrift, hvor der stod "Fenrisulven slår til i Sverige - 3400 omkomne - på vej mod Danmark!". Jeg var heldigvis ikke nået særlig langt ned ad gaden, så jeg var hurtigt tilbage og slog alarm. 
Jeg gik rundt blandt de andre og kunne mærke, hvorledes angsten overvældede dem. Angsten fik flere til at stå helt stille som stive skrækslagner, hvilket var forståeligt nok, for da jeg og en anden forsøgte at lukke døren bestod den udelukkende af et gitter af stof, og vi indså, at det ville være umuligt at holde dyret ude. En tung skygge strejfede mit blik. Den var kommet. Flere stod ude foran butikken, der tidligere var min lejlighed, med hundeglam og spyd (så snart jeg skrev hundeglam, begyndte en hund at gø nede på gade. Mystisk) Fenrisulven var for stor til at nogen kunne  stille noget op, og der var ikke andet at gøre end at håbe på, at den havde fået stillet sin sult længere nede ad gaden.  

20. aug. 2011