27. nov. 2010

Jag undrar om vädret i Helsingfors är som vädret i Köpenhamn


FEMINIST SOM MIN MOR LAVEDE DEM


En intelligent artikel 
af Olga Ravn.
Bragt i information i går.
Fundet på hendes blog i dag.
Læs den. HER.

25. nov. 2010


23. nov. 2010

trollvinter i min hand

Edith Södergran


..." Jag är blodets viskning i mannens öra,"...

løb, løber, hey!

På Kunstindustrimuseet kan man i disse dage dage nyde en særudstilling, der omhandler processen omkring Danmarks længste trappeløbere. Trappeløberne er lavet til museet og er et samarbejde mellem 8 vævere ledet af Jette Gemzøe. På udstillingen vises, der blandt andet en film af Marianne Kemp Lindvad, der dokumenterer tilblivelsen af de tre tekstile udsmykninger.
Særudstillingen løber frem til d.20 februar 2011 - trappeløberne endnu længere...

Link: Kunstindustrimuseet 

22. nov. 2010

søstre og navnesøstre

Min søster gjorde mig opmærksom på denne ret komplicerede blog af en navnesøster:
Frederikke er 14 år og hun synes livet er 'skidemærkeligt'.

Jeg vil sgu også lave en blog om Frederikke 14 år. Der var livet også 'skidemærkeligt'

Læs om Frederikke her

20. nov. 2010

relationsmaskine


Bjork- Big Time Sensuality

18. nov. 2010

14. nov. 2010

11. nov. 2010


Yayoi Kusama








performativ biografisme



Sarah Lucas + Hannah Wilke

10. nov. 2010

Min veninde og medstuderende Rikke Mulvad og jeg holdt en lille én-dags-udstilling lørdag d.30 oktober. Vi har strikket et onlinekatalog sammen. Se her illustration/illustrations hjemmeside ->

9. nov. 2010

8. nov. 2010

5. nov. 2010

Jeg var til oplæsning i går, og det var helt forrygende. Øverste Kirurgiske havde fået brygget en stærk kop litteraturkaffe. Opkvikkende rolig, dynamisk zigzag! Jeg havde glædet mig meget til at høre Amalie Smith, og jeg blev bestemt ikke skuffet. yes. Martin Johs. Møller fik æren af at åbne ballet. Hans nonchalant - næste lave - toneleje og stemmeføring flettede sig sammen med ordene fra hans skuespillerroman. Dybt humoristisk, dybt tragisk, når det er allerbedst. Jeg kunne blive ved at udtrykke min begejstring, men. Det gider jeg ikke/har ikke tid til. Aaarh, Jens Blendstrup skal selvfølgelig lige nævnes. Hr. Blendstrup überkirurg havde skrevet en lille sang på melodien "jeg en gård mig bygge vil". Det var en meget god dårlig sang. Alle de fremlyttende slog sig på lårene af grin - inklusiv undertegnede. Men under al humoren lå alvoren selvfølgelig og lurede - meget Blendstrupsk. Nå, men det var ihvertfald en rigtig god aften. God litteratur, kolde øl og indendørs rygning. TAK!

4. nov. 2010

Nu er jeg på vej ud af døren. Jeg skal til digtoplæsning. Weee. Jeg glæder mig rigtig meget, for jeg har ikke været til oplæsning i umindelige tider. Ja, det må vel være et års tid siden sidst. Nu må jeg gå. Hej Hej.

1. nov. 2010

I MORGEN FYLDER JEG 23

Historisk Tid

Min gode veninde Rikke fortalt mig en sproglig pudsighed, hun stødte på for nogle uger siden, da hun rendte rundt på National Museet i den almene dannelses tjeneste. Efter hun havde besøgt diverse afdelinger for bla. oldtiden og middelalderen faldt hun pludselig over afdelingen: Historisk Tid. Som sprognørd kan man ikke lade være med at trippe lidt over begrebet. For det er noget af et postulat at komme med, at oldtiden og middelalderen ikke også er historiske, og at ordet historisk i sig selv må indbefatte tid. TØH HØ. 
Nå. Vi diskuterede lidt frem og tilbage, imens vi fnes højlydt, og gættede os til, at begrebet  øjensynligt dækkede over en historisk periode, hvor der herskede en historisk bevidsthed - hvor kilderne afslørede en bevidsthed omkring 'de dengang levendes' nutid/samtid - altså at de havde beskrevet den - og at de derved også forholdt sig til fortiden og fremtiden. 
Nå. Men i den almene dannelses tjeneste forsøgte jeg så at google dette sprogligt tvetydige begreb, hvilket ikke har gjort mig særligt meget klogere. Der er åbenbart ikke enighed om, hvad den historiske tid - rent tidsligt - dækker over. I følge Illustreret (pseudo) Videnskabs hjemmeside er historisk tid kendetegnet ved skriftlige kilder. Dog nævnes jordens levetid og homodetvibetegnersommodernemennesker også i artiklen. På National Museets hjemmeside har jeg ikke kunnet finde betegnelsen noget sted, selvom det figurer i analog form på museet og på wikipedia plapres der løs om diverse sagnkonger og Knud den something something.         
Nå. Jeg er ikke blevet MEGET klogere. Jeg går dog ud fra at historisk tid kan karakteriseres ved arkæologiske fund af skriftlige kilder og ikke blot potteskår, bunker af muslingeskaller og aftegninger af stenalder byer. Kilder som historievidenskaben kan forholde sig til.
NÅ. 

sikke en pæn dato vi har idag

01-11-10